April 12, 2012

studio h:t: shipping container house





architects: studio h:t
location: nederland, colorado, usa
project completion: may 2010
building area: 1,517 sqft
photographs: braden gunem



































































this project questions the need for excessive space and challenges occupants to be efficient. two shipping containers saddlebag a taller common space that connects local rock outcroppings to the expansive mountain ridge views. the containers house sleeping and work functions while the center space provides entry, dining, living and a loft above. the loft deck invites easy camping as the platform bed rolls between interior and exterior. the project is planned to be off-the-grid using solar orientation, passive cooling, green roofs, pellet stove heating and photovoltaics to create electricity.


via archdaily.com







0 comments: